Ruil je oude huishoudelijke apparaat in voor een nieuwe en bespaar op je energierekening

Tijdens de witgoed inruilactie ontvang je een waardebon waarmee je één huishoudelijk apparaat in kunt ruilen voor een nieuw, zuinig apparaat. Denk hierbij aan een wasmachine, vaatwasser, vriezer of koelkast. Daarmee bespaar je direct op je energierekening.

Wat is de witgoed inruilactie?

Tijdens de witgoed inruilactie ontvang je een waardebon waarmee je één huishoudelijk apparaat in kunt ruilen voor een nieuw, zuinig apparaat. Met zuinig witgoed bespaar je direct op je energierekening. Zuinige apparaten hebben namelijk minder energie nodig dan oudere, minder zuinige apparaten.

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door een subsidie die door de gemeente wordt aangeboden. De actie is opgezet om huurders en woningeigenaren te helpen met besparen op hun energierekening. Dat wordt op verschillende manieren gedaan, één van die manieren is de witgoed inruilactie.

We werken samen met Coolblue. Na je bestelling zijn zij je contactpersoon. Coolblue bezorgt het zuinige apparaat en neemt je oude apparaat mee.

Zo doe je mee:

Is er budget beschikbaar in mijn gemeente?

Het beschikbare budget voor de witgoed inruilactie verschilt per gemeente. Kijk daarom altijd goed op de pagina van jouw gemeente wat het beschikbare budget is, want het is een OP=OP actie.

Wanneer er geen budget meer beschikbaar is, is het niet meer mogelijk om de waardebon in te wisselen.

Welke apparaten kan ik kopen met mijn waardebon?

Met je waardebon kun je verschillende huishoudelijke apparaten kopen, zoals koelkasten, vaatwassers en wasmachines.

Elke gemeente biedt een ander aanbod aan. Op jouw gemeentepagina in de webshop kun je alle apparaten zien die je kunt kopen.

Wanneer kan ik een waardebon inwisselen?

Je kunt de waardebon inwisselen als je een brief hebt ontvangen van de gemeente met een persoonlijke waardeboncode.

Ben je jouw waardebon kwijt? Dan kun je heel eenvoudig jouw persoonlijke code opvragen.

Over Coolblue

Coolblue doet alles voor een glimlach. Daarom hebben ze 2 doelen voor ogen: een voorbeeldbedrijf zijn op het gebied van klantgericht ondernemen en waarde toevoegen. Om deze doelen te halen, kijken ze per producttype waar klanten behoefte aan hebben en op basis daarvan richten zij hun productreizen in. Van advies geven bij een aankoop tot het bezorgen van een bestelling, alle Coolblue’ers werken hard om het verschil te maken. Daarom hebben zij voor hun 1.100 productcategorieën productreizen van A tot Z ontwikkeld waar klanten blij van worden.
 
De bezorgers nemen het oude apparaat meteen mee terug. Deze recyclen of refurbishen ze zodat ze er andere mensen blij mee kunnen maken. Zo proberen ze het niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener te doen.

 

 

Veelgestelde vragen

Coolblue is een betrouwbare partij met een groot assortiment en snelle levering.

Na je bestelling van witgoed neemt Coolblue contact met je op. Na bestellen is Coolblue je contactpersoon. Coolblue levert en installeert het nieuwe apparaat en neemt het oude apparaat mee.

Ja, Coolblue neemt het oude witgoed mee.

Witgoed wordt als verzamelnaam gebruikt voor een grote diversiteit aan huishoudelijke apparaten. Apparaten die onder witgoed vallen zijn allemaal afhankelijk van elektriciteit. Voorbeelden van witgoedapparatuur zijn koelkasten, wasmachines en vaatwassers.

Indien je een apparaat uitkiest met een hogere aanschafwaarde dan de waarde van de waardebon betaal je direct het resterende bedrag aan Winst uit je woning. Volg hiervoor de betaalinstructies bij het plaatsen van je bestelling.

Nee, de waardebon moet in een keer ingediend worden, het resterende bedrag komt te vervallen bij het indienen.

Het is niet toegestaan om de waardebon van iemand anders in te dienen, de codes zijn adresgebonden en kunnen dus niet worden doorgegeven.

Je kunt hier een nieuwe waardeboncode aanvragen.

Op de gemeentepagina staat vermeld tot wanneer de waardebonactie bij jou in de gemeente geldig is. Let op: dit is een op = op actie. Op het moment dat het budget bij jou in de gemeente op is, is het niet meer mogelijk om de waardebon in te wisselen.

Je dient de waardeboncode over te nemen zoals deze in de brief staat, met de streepjes er tussen. Mocht het alsnog niet werken kun je het beste telefonisch contact opnemen.

Bij sommige apparaten betaal je bezorgkosten. Dit wordt vermeld bij de bestelling. Deze kosten kunnen ook worden betaald met de waardebon.

Ja, je kunt deze kosten met de waardebon bekostigen.

Je mag het apparaat terugsturen. Coolblue verzorgt de retourzending of omruiling van je apparaat. Je kunt het apparaat niet omruilen voor een ander soort apparaat. Je kunt deze alleen omruilen voor hetzelfde soort apparaat.

Nee, je kunt de waardebon alleen via de webshop op je gemeentepagina inwisselen.

Op je gemeentepagina vind je het totale bedrag dat beschikbaar is gesteld voor de actie. Zodra dit bedrag op is, kun je de waardebon niet meer inwisselen.

Nee, je kunt de waardebon alleen inwisselen voor producten die worden aangeboden in de webshop op jouw gemeentepagina.

To top